dimecres, 29 de juny del 2011

Comunicat al respecte dels esdeveniments del 22 de Juny.

Exposició inicial dels fets del 22 de Juny per part dels Indignats i Indignades de Mollet

El ple de l’ajuntament de Mollet del Vallès tenia previst aprovar el dia 22 de Juny l’augment dels sous dels regidors amb dedicació i de l’alcalde. En resposta a això, l’assamblea d’indignats i indignades de Mollet va organitzar una manifestació davant de l’ajuntament abans, durant i després de l’esmentat ple.

Aquesta manifestació s’esdevingué de la següent manera. A les 17:15h de la tarda començà a arribar gent davant l’ajuntament per iniciar la manifestació. Es va començar llegint un comunicat en què s’explicava el que tenia previst aprovar el ple en un principi, la modificació que l’alcalde va anunciar aquell mateix matí, en què rectificava l’augment de sou d’un 32% a un 10%, i la postura dels indignats/des Mollet al respecte. Seguidament, es va fer un llarg torn de micròfon obert per permetre que el poble manifestant expressés la seva opinió i exterioritzés les seves impressions sobre els fets. Quan va haver començat el ple, els manifestants van iniciar una actuació de batucada sorollosa, festiva, i reivindicativa que tenia per objectiu fer notar la presència dels manifestants al mateix temps que amenitzar el temps d’espera fins que finalitzés el ple. Alguns dels manifestants també entraren al ple per tenir de primera mà la informació sobre el que s’hi estava succeïnt.

Quan la votació va resultar favorable a la proposta, i per tant els sous dels regidors a dedicació completa i de l’alcalde van ser augmentats en un 10%, el poble manifestant es va de nou exaltar en xiulets i crits de protesta. La multitud es va organitzar per tal de permetre la sortida de l’ajuntament als regidors i l’alcalde per la porta principal, tot deixant un passadís envoltat de manifestants indignats per la notícia. Així, es van escridassar tots els regidors favorables a l’augment de sou, i finalment a l’alcalde Josep Monràs, que va sortir el darrer. Al sortir de l’ajuntament, se li van llençar bitllets falsos per damunt, i se li va cridar “Monràs dimissió”.

Espontàniament, la multitud indignada per la desvergonya d’apujar-se el sou d’alcalde i el dels regidors en ple temps de crisi i de situació precària per a gran part de la població, el va seguir en el seu camí a peu des de l’ajuntament fins al centre cívic de Can pantiquet. Al voltant de 500 persones seguiren l’alcalde durant el trajecte tot demanant-li la dimissió, i cantant “No et fa vergonya, apujar-te el sou!”.

En arribar a Can Pantiquet, es va donar la manifestació per tancada, es va emplaçar a tots els manifestants a seguir lluitant i construint un futur millor a les assemblees públiques del poble que se celebren a la plaça Major, i es va dissoldre la manifestació sense cap incident.

Des d’indignats i indignades de Mollet volem també donar les gràcies a tots els municipis que ens van donar suport i van manifestar-se amb nosaltres en aquesta lluita nostra contra els regidors i l’alcalde de Mollet, i volem per tant també manifestar la nostra intenció de mantenir-nos tots units i donar suport a tots els municipis propers que requereixin la nostra ajuda.